Qualcomm Snapdragon 835: Цялата официална информация

Съдържание:

Qualcomm Snapdragon 835: Цялата официална информация
Qualcomm Snapdragon 835: Цялата официална информация
Anonim

След хиляди слухове, изключително подробно официално представяне и хиляди изтичания, Qualcomm Snapdragon 835 беше официално представен като флагмански процесор за 2017 г.

Да, новият Snapdragon се отличава с 8 Kyro ядра, 10nm производство и много мощен графичен процесор Adreno 540. Новото от Qualcomm вече беше представено и този нов SoC изглежда още по-мощен и зверски от предишния. Qualcomm и Samsung работят усилено от дълго време, за да постигнат повече мощност и по-ниска консумация. Този нов процесор изглежда не му липсва нищо.

функции-snapdragon-835
функции-snapdragon-835

Snapdragon 835: 35% по-малък, но 25% по-мощен

Този нов Snapdragon 835 е произведен по 10nm процес, който само Samsung успя да направи. Това ще бъде първият 10nm процесор, който ще излезе на пазара и истината е, че все още не се знае кой ще бъде първият мобилен телефон, който ще го монтира, но вече има много сериозни кандидати като Xiaomi Mi6.

Марките Xiaomi, Samsung и OPPO ще пуснат новия Snapdragon 835 и ASUS също може да се промъкне по средата. Този нов Snapdragon 835 е 35% по-малък от Snapdragon 820 и това също му позволява да бъде много по-ефективен при разсейване на топлината. Новото бързо зареждане Quick Charge 4.0 е в състояние зареди мобилния телефон до 50% само за 15 минути, контролирайки температурата, напрежението и ампеража на зареждането.

Спецификации на Qualcomm Snapdragon 835

 • 8 Kyro 280 ядра до 2,45 GHz.
 • GPU Adreno 540, съвместим с Vulkan, OpenGL ES 3.2, OpenCL 2.0 и DX12 (може да е процесор, на който е монтиран и Windows 10 или поне така изглежда).
 • 10nm производство
 • Предназначен за виртуална реалност.
 • Поддържа двуканален DDR4x.
 • Съвместим с UFS 2.1 хранилище.
 • X16 LTE модем с 1 Gbps връзка надолу и 150 Mbps връзка надолу в 4G.
 • Bluetooth 5.
 • Поддържа 4K дисплеи при 60 FPS (идеално за VR).
 • Максимум 16 MP резолюция на двойна камера с единична камера до 32 MP.
 • 4K видео резолюция при 30 fps.

Ако искате другите спецификации в края, ние ви оставяме официалната връзка на процесора и там можете да видите в дълбочина всички пълни спецификации, тъй като има твърде много. Знаем, че Qualcomm вече произвежда масово Snapdragon 835, така че ще видим този процесор много скоро, първите телефони с този процесор може да пристигнат директно през март 2017 г. и LG G6 също може да бъде един от тях.

Очакваме с нетърпение да видим първите бенчмаркове на този процесор, тъй като изглежда, че те ще унищожат всичко известно до момента. С това ново представяне, бъдещият процесор на Galaxy S8 (различен от този) ще трябва да се бори много, ако иска да се конкурира със Snapdragon на Qualcomm, въпреки че не се съмняваме, че Exynos ще бъде еталон по отношение на ефективност.

Популярна тема