Нова измама в WhatsApp ви заразява с лист в Excel

Съдържание:

Нова измама в WhatsApp ви заразява с лист в Excel
Нова измама в WhatsApp ви заразява с лист в Excel
Anonim

Нова измама се разпространява WhatsApp точно сега, защото електронна таблица в Excel може да открадне вашата банкова и лична информацияТрябва да сте много внимателни с WhatsApp, защото това е най-популярната услуга за съобщения и тази, която използваме най-много, така че хакери и хакери винаги я използват, за да накарат жертвите да попаднат в техните мрежи.

Както четем в IBTimes, много потребители могат да бъдат изложени на измамни платформи, за да получат банкови данни и друга лична информация на засегнатите потребители. Всичко това може да е възможно само с една електронна таблица в ExcelМного е сериозно, една от най-лошите заплахи, които сме виждали, и трябва да бъдете много внимателни, ако не искате да сте следващият.

измама
измама

Измамата с WhatsApp ви заразява с електронна таблица в Excel

В този случай имаме случай на Фишинг или кражба на самоличност, тъй като хакери са успели да се представят за финансови компании. Как? Копиране на страницата за вход на оригиналните банкови субекти, за да се представят за същата страница и компания, така че потребителят да види, че всичко е същото и да попадне в капана.

В момента, в който потребителят е влязъл, той е въвел своите лични данни като ПИН и данни за вход. В резултат на това хакерите поеха тази информация, въведена от жертвите.

Това е типичният случай, който винаги се случва по имейл, но сега е разширен до WhatsApp. Засега не знаем броя на хората, засегнати от капана, но тази заплаха първоначално се е разпространила само в Индия.

Тази заплаха се разпространи главно в Индия

Освен факта, че се е разпространил в цялата страна, всичко показва, че целите са били военни. Индийските власти вече са предупредили гражданите и препоръчват на много близки страни да внимават, защото те може да са следващите, ако WhatsApp не успее да го спре.

Най-невероятното е, че .xls документите, които са електронни таблици на Excel, се разпространяват толкова лесно Заразените файлове, циркулиращи в WhatsApp, са « NDA-ranked- 8th-toughest-College-in-the-world-to-get-into.xls», и второто: « NIA-selection-order-.xls «. Така че, ако получите нещо подобно, бъдете много внимателни, за да не попаднете в капана. Също така не обръщайте внимание, ако имат друго име и същото разширение… защото може да са ги променили.

Не забравяйте да не щракнете върху тях, защото Android може да изпълнява тези документи. И ако го стартирате, ще сте заразени. Бъдете много внимателни с тази нова измама в WhatsApp!!

Важно: Никога не стартирайте документ или файл, който не знаете какво съдържа.

Популярна тема