Зареждането на мобилния телефон с включен екран е лошо

Съдържание:

Зареждането на мобилния телефон с включен екран е лошо
Зареждането на мобилния телефон с включен екран е лошо
Anonim

Ясно е, че батерията е един от основните проблеми, с които потребителите се сблъскват ден след ден, защото ако се грижим за нея, нашата мобилна батерия ще издържа много по-дълго всеки ден. Ето защо днес искаме да поговорим с вас за една много интересна тема, за зареждането на мобилния телефон с включен екран е лошо Още в тази статия ви казваме как да заредите мобилния телефон за първи път. Важно ли е първото зареждане? Не е толкова зле, колкото беше преди години. Сега имаме по-добри батерии и обикновено сменяме мобилния телефон преди батерията.

Но това, което много потребители правят и което ние не препоръчваме при никакви обстоятелства, е зареждане на мобилния телефон с включен екран. По-долу ще видим защо.

ASUS Zenfone Max Най-добрата батерия
ASUS Zenfone Max Най-добрата батерия

Зареждането на телефона с включен екран е лошо

Ако искате да се погрижите за батерията на вашия смартфон, трябва да избягвате да зареждате телефона си с включен екран Това е така, защото батерията има полезен живот, който е определен чрез така наречените цикли на натоварване. Бързото зареждане също може да допринесе за по-голяма повреда на батерията, защото всичко, което увеличава мощността на зареждане, ще бъде лошо, тъй като намалява оставащите цикли на зареждане на батерията, което прави терминала ви по-дълъг и уврежда батерията по-скоро.

И така, защо е грешно да зареждате телефона с включен екран?

Защото, както ви казахме по-горе, има много висока консумация на енергия Особено ако екранът е включен и ако използваме мобилния телефон, ето защо много пъти ще забележете, че ако играете с мобилния си телефон, докато го зареждате, батерията прегрява, защото се нуждае от много енергия за зареждане поради консумацията, която харчи, която е много по-висока от ако беше в покой.

Идеалното е да зареждате мобилния телефон с изключен екран Не е необходимо мобилният телефон да е изключен, достатъчно е да не го използвате, докато зареждате, така че че зареждането е, направете го успешно и не повредете батерията или накарайте батерията на вашия мобилен телефон да издържи по-малко. Това ще го накара да се зарежда по-добре, по-бързо и ще се погрижи за батерията ви.

Популярна тема