Мобилните игри са спечелили 91 милиарда през 2016 г

Съдържание:

Мобилните игри са спечелили 91 милиарда през 2016 г
Мобилните игри са спечелили 91 милиарда през 2016 г
Anonim

2016 беше страхотна година за мобилнатателефония като цяло. Истината е, че напредъкът, който се случи тази година, беше много добър за потребителите.

Китайските марки вече са установени на Запад и това ни облагодетелства пряко: западните марки пускат по-добри мобилни телефони на по-конкурентни цени От друга страна, в допълнение към факта, че Китай вече присъства на Запад като че ли е просто друг, има големи и интересни промени. Виртуалната реалност пристигна, напредъкът на мобилните устройства остави потребителите безмълвни (с пускане на пазара като Xiaomi Mi Mix) и двойните камери изглежда искат да превземат пазара малко по малко, но ако има сектор, който се откроява, това е на мобилни игри.

Най-добрите безплатни игри за Android 2016
Най-добрите безплатни игри за Android 2016

Мобилните игри са спечелили 91 милиарда долара през 2016 г

Броят може да изглежда малък, но 91 милиарда долара са успели да съберат всички мобилни игри (поне декларирани) през 2016 г. и това означава, че мобилните игри са взели много сила.

Ако трябва да говорим за мобилни игри, които бяха ключови през 2016 г., за да се повишат толкова много приходите от тези игри, трябва да говорим за 3 основни стартирания:

  • Clash Royale – Създаден от Supercell, за да продължи да доставя вселената на Clash of Clans. Не забравяйте, че Supercell обяви печалби от над 800 милиона евро през 2015 г., а тази година приходите й са впечатляващи. Не можем да бъркаме доходите с ползите, но това количество ползи за толкова малка компания като Supercell е наистина впечатляващо.
  • Pokémon Go – Създаване на The Pokémon Go и Niantic, което събра близо 800 милиона долара от стартирането си до днес, въпреки загубата на интерес от страна на играчите.
  • Super Mario Run – Създадена от Nintendo, само при стартирането си е успяла да спечели около 14 милиона долара и не е била налична на пазара дори от няколко седмици.

С всички промени, които мобилната телефония носи, и с появата на игри за виртуална реалност (които могат да струват повече) изглежда през 2017 г. тази цифра ще паднеСега, след като Nintendo дойде в мобилните игри, той също има много за обявяване при стартирането.

Като оставим настрана приходите, няма да е зле да си припомним този списък с най-добрите мобилни игри за 2016 г….

Популярна тема