Facebook Nearby Friends ви позволява да поздравите хората, които са наблизо

Съдържание:

Facebook Nearby Friends ви позволява да поздравите хората, които са наблизо
Facebook Nearby Friends ви позволява да поздравите хората, които са наблизо
Anonim

Има функция във Facebook, която много от нас не харесват, тя се нарича Близки приятели. Тази функция е налична от доста време в приложението за мобилни телефони и в уеб версията на Facebook, но е малко нарушение на поверителността.

Към днешна дата това приложение или функция на Facebook (както и да го наречете) е останала донякъде незабелязана, но сега социалната мрежа иска да му придаде повече известност и го е поставила над лентата с контакти на социалната мрежа. В същото време в тази функция е добавена нова икона под формата на поздрав, който ще ви позволи да поздравите контактите, които са близо до вас Това ви позволява да поздравите хората когато са близо до нас, но също така ви позволява да го контролирате и това е нож с две остриета.

Активирайте близки приятели във Facebook
Активирайте близки приятели във Facebook

Близки приятели ще ви позволи да поздравите хора, които са ви близки

Facebook представи тази функция преди две години и истината е, че тя е много опасна, защото ни позволява да знаем местоположението на нашите приятели във Facebook. Функцията изпраща position на вашите приятели (стига да сте я включили и да работи), за да знаят къде се намирате.

Понякога е полезно, защото също така ви позволява да видите кога някой е близо до вас и вие не го осъзнавате (можете да отидете да поздравите приятелите си, ако не сте ги виждали от известно време). Разбира се, близките приятели във Facebook ви позволяват да споделяте местоположението само с приятели, които също го споделят, трябва да е нещо напълно реципрочно.

След като поздравите приятеля си, той ще получи известие

Както вече споменахме, тази функция вече има добавяне на поздрав, който ви позволява да изпратите поздрав до хора наблизо, просто приложението ще уведоми другия човек, че сте близо до него и че му изпращате поздрав. И ако съжалявате, че сте изпратили поздрава, можете да го отмените, като го докоснете отново, но имате само няколко секунди, за да го отмените.

Facebook добави нови функции през последните седмици и една от тях, Live Audio, ще позволи на подкастите да станат много важни в социалната мрежа. Смятате ли, че това е интересна функция? Смятаме, че е опасно да споделяме истинското местоположение чрез социална мрежа… Ако не харесвате тази функция, ето как да деактивирате приятели близо до вас във Facebook.

Популярна тема