Xiaomi Amazfit: Изтеглете приложението, конфигурирайте и поставете на английски

Съдържание:

Xiaomi Amazfit: Изтеглете приложението, конфигурирайте и поставете на английски
Xiaomi Amazfit: Изтеглете приложението, конфигурирайте и поставете на английски
Anonim

Когато купувате Xiaomi Amazfit в китайска версия, може да се почувствате малко дезориентирани. Истината е, че онзи ден, в нашите първи впечатления, обяснихме, че първоначално трябваше да конфигурираме няколко неща, за да можем да започнем да се наслаждаваме на часовника Ако купите Amazfit Pace, нещата промяна, защото вече се предлага на английски, но може да се постави и китайски и скоро фърмуерът ще бъде изцяло на този език.

Днес, тъй като искаме да ви помогнем да разрешите цялата бъркотия, решихме да направим урок за конфигуриране на Amazfit, свързване с нашия мобилен телефон и поставяне на английски така че използването му да е много по-лесно, нека преминем по части.

xiaomi-amazfit-кутия
xiaomi-amazfit-кутия

Първо: Приложението за свързване на часовника, в момента на английски

Има няколко приложения, които ще ни трябват, но първото от всички ще бъде да изтеглим приложението AmazFit SmartWatch, но нито това в Google Play, нито това в Mi Store ще работят Трябва да изтеглите китайската версия на приложението и тъй като вероятно няма да разберем нищо в него, най-добре е да използвате преведена версия на приложението.

Търсихме и след много, много търсене намерихме тази версия във форума на MIUI Гърция. Трябва да създадете акаунт и да изтеглите версия 1.1.2 (виждате го в публикацията, защото има заключване, но след като създадете акаунт, можете да го изтеглите). Приложението е на английски, така че няма да имате проблем. След като изтеглите това приложение, можете да включите часовника си и да го свържете през камерата на таблета или мобилния си телефон.

Приложение AmazFit SmartWatch: За какво е?

Това е приложението, от което се нуждаете, за да синхронизирате часовника с мобилния си телефон, да получавате известия или да променяте циферблатите. След като синхронизирате часовника, съвсем нормално е да получите известие, което ви казва, че има наличен нов ROM В следващата стъпка ще ви обясним как да го инсталирате, но първо ще кажем вие как работи това приложение.

 • Sport He alt: Това е приложението, което се използва за синхронизиране на приложението и преглед на резултатите (от състезания и т.н.) в Mi Fit или в приложението Amazfit, приложения на за което също ще говорим по-долу.
 • Watch Face: Можем да превключваме между различните лица.
 • Push известия: За активиране на известията.
 • Настройки за уведомяване: За да конфигурираме известията, които отиват до часовника, можем да изберем кои приложения да уведомяват часовника и кои приложения няма.
 • Системен орган: Това е да конфигурирате разрешенията и всичко да работи добре.
 • Приложение (в долната част): Позволява ни да изберем реда на известията на нашия мобилен телефон и да коригираме града, от който нашият часовник ще ни предоставя времето.
актуализация-amazfit
актуализация-amazfit

Второ: Актуализирайте фърмуера на часовника

Второ трябва да отидете до часовника и да актуализирате фърмуера, за това трябва да следваме следните стъпки:

 • Докоснете два пъти екрана, за да отключите или натиснете бутона.
 • Плъзнете надолу и вижте часа и след това плъзнете наляво 3 пъти, докато се появи иконата Настройки (гайка).
 • Превъртаме надолу, докато видим иконата със стрелка нагоре (Update) и натискаме там (може да се наложи да конфигурираме WiFi от приложението или то ще започне да търси новата актуализация.
 • Потвърдете и актуализацията ще започне, чакаме да приключи и часовникът да се рестартира.

След като това бъде направено, ще видим, че имаме най-новия фърмуер (този с най-много съдържание на английски, до 91%) и ще преведете го, много е просто, имаме нужда от компютър с Windows и малко желание, нищо повече.

put-amazfit-in-english
put-amazfit-in-english

Трето: Поставете Amazfit на английски

Нашият приятел от Npirtube създаде инструмент, който улеснява процеса, тук имате инструмента и как работи, но ние ще обясним стъпките, които сме направили.

 • Ние инсталираме Android ADB драйверите на компютъра. Тук в тази XDA публикация са ADB драйверите.
 • След като това стане, свързваме часовника си към компютъра през зарядната база и изчакваме драйверите да бъдат инсталирани.
 • Сега отваряме CMD (това, което беше старият MS-DOS) и използваме следните команди, като натискаме Enter след въвеждане:

  • adb устройства (ще видим код, ако часовникът е добре свързан).
  • adb shell (за достъп до конзолата).
  • setprop persist.sys.language en (за промяна на езика на часовника)
  • рестартиране

Часовникът ще се рестартира и когато се включи, практически всичко ще бъде на английски, а не на китайски както преди. Възможно е мерните единици все още да са на китайски и да изписват километража, но вече ще се измерва в километри, така че не трябва да се притеснявате. Ако е на китайски, не сте въвели командата правилно, повторете я отново.

време-xiaomi-amazfit
време-xiaomi-amazfit

Четвърто: Вижте резултатите от дейностите

След като сте подготвили всичко, със сигурност ще го използвате като нормален часовник, но за да видим обобщенията на дейностите, имаме нужда от две приложения, или приложението Amazfit, и приложението MiFit.

 • Изтеглете преведен Amazfit.
 • Изтеглете преведен MiFit.

И за да видите резултатите в тези приложения, просто отидете на главното приложение и под Sport He alt по-долу има два бутона, единият за преглед на резултатите в MiFit и друго, за да видите резултатите в приложението Amazfit. Толкова е лесно. Може да изглежда като караница, но истината е, че е много по-лесно, отколкото изглежда. Надяваме се, че сега можете да се насладите на своя Amazfit, ако все още го нямате тук, можете да го закупите на добра цена.

Популярна тема