Джарвис, домашният асистент във Facebook

Съдържание:

Джарвис, домашният асистент във Facebook
Джарвис, домашният асистент във Facebook
Anonim

Създателят на книгата с лица, Марк Зукърбърг, залага на робот, който да функционира като виртуален асистент. Този робот, чието име е Jarvis, е разработен с AI и е много интелигентен, защото може да възпроизвежда музика, да изключва или включва светлините в къщата и дори може да разпознава хората, които чукат на вратата ви, за да реши дали да я отвори или не. Не. Това е личен проект на изпълнителния директор на Facebook, но той е сигурен, че ще успеят да направят страхотни неща. Ако искате да научите повече за Джарвис, домашния асистент във Facebook, не си тръгвайте, защото започнахме.

Не използвайте истинско име във Facebook
Не използвайте истинско име във Facebook

Джарвис, домашният асистент във Facebook, какво знаем досега?

Досега знаем Джарвис може да отговаря на текстови и гласови команди Но той може да прави много повече неща, както ви казахме, защото той е домашен роботЩе може да съхранява ризи в гардероба ви или да отваря вратата за вашите приятели. Но то няма самообучение, тоест няма да може да учи само нови неща, а само това, за което е обучено. Целта е да се постигне самообучение без грешки, което е сложно.

Този робот на Facebook интегрира много от своите технологии и изследвания, като системата за лицево разпознаване, която ще интегрира само за да отвори вратата на хора, които познава (или да разпознае вашата мечта, например). Това е добра основа за изграждане на продукт, защото въпреки че е личен проект на Марк, той започва да бъде нещо повече от това.

Работа върху робот, който да действа като "иконом" за вашия дом

Гласовото разпознаване и взаимодействието с електрическите уреди трябва да бъдат подобрени. Целта е да бъдете точно като иконом за вашия дом. Това отговаря на конкретни заявки от лицето, за това трябва да има самообучение, така че ще трябва да изчакаме. Не изглежда лошо. Виждам много сила в новия „инструмент“от момчетата във Facebook. Кой знае дали един ден ще го видим в домовете си.

Удивително какво иска да постигне Марк със своя собствен виртуален домашен асистент, Джарвис. Това е началото на нещо голямо. Какво очаквате от Джарвис?

Популярна тема