Преглед на Oukitel U15S

Съдържание:

Преглед на Oukitel U15S
Преглед на Oukitel U15S
Anonim

Когато анализираме нов мобилен телефон, не знаем какво ще открием и ако неговата марка е по-малко известна от повечето, очакванията ни обикновено са много по-лоши. В случая Oukitel U15S ни изненада приятно. Ако ви харесва тук, можете да го купите на най-добрата цена от Испания, ще пристигне след 3 или 5 дни благодарение на Tinydeal.

Малко телефона за по-малко от 150 евро ни харесват, но истината е, че Oukitel ще бъде една от марките, които ще вземем под внимание отсега нататък. Не за първи път се сблъскваме с мобилен телефон от тази марка и истината е, че има много добри залози, но по отношение на дизайна те бяха донякъде остарели с обичайните тенденции. Oukitel U15S е масов мобилен телефон и го показа в нашия преглед.

преглед-oukitel-u15s
преглед-oukitel-u15s

Oukitel U15S: Преглед

На първо място, най-добре е да ви запозная с този мобилен телефон. Някои мобилни телефони са добре познати, но в този случай Oukitel U15S не е най-известният на фирмата, но е един от тези, които ни харесаха най-много и като го обясните, ще го разберете много добре. Спецификациите ви са наистина добри:

  • 5,5-инчов екран с FullHD резолюция , панел, произведен от Sharp, който обичаме.
  • MediaTek MTK6750T 8 ядрен 1,5 GHz процесор, който работи много добре, с 4 GB RAM и 32 GB памет. Ако паметта ни свърши, можем да използваме microSD до 128 GB, за да я разширим.
  • Камера 13 MP задна камера, подписана от Panasonic, и 5 MP предна камера (въпреки че са интерполирани до 16 и 8 MP, този детайл не е шега, но все пак камерата за производителност не е лошо).
  • Свързване: Bluetooth 4.0, GPS и Dual-SIM с 4G LTE (съвместим с всички ленти, включително 800 MHz честотната лента, използвана за 4G в Испания).
  • Батерия: 2450 mAh, което ни се струва справедливо за диагонала на екрана, но е изненадващо за неговата производителност.

Към това трябва да добавим, че системата му е Android 6.0 Marshmallow персонализирана и също така има четец на пръстови отпечатъци на гърба, който работи много добре. Също така не можем да забравим, че цената на мобилния телефон включва протектор за екран като стандарт и силиконов калъф, идеален пакет, за да започнете да използвате мобилния телефон веднага щом го купите, без да се налага да чакате докато корицата, която сме поръчали от Китай, дойде при нас.

oukitel-u15s-срещу-xiaomi-mi5s
oukitel-u15s-срещу-xiaomi-mi5s

Дизайн, важна част от Oukitel U15S

Това, което привлече най-много вниманието ни в Oukitel U15S, е страхотният му дизайн. Реалността е, че Oukitel прави добри телефони от дълго време, но дизайнът беше доста лош до момента. Не че телефоните им бяха грозни, но правенето на телефони с батерии от 6 000 и 10 000 mAh означава да оставим финото и елегантното настрана, за да отстъпим място на функционалното от друга.

oukitel-u15s-зад
oukitel-u15s-зад

Веднага щом погледнем терминала, той ни напомня за стил на iPhone. Да, и ни харесва. Реалността е, че iPhone отбеляза преди и след в телефонията и неговия стил, стига да се прилага добре, обичаме да го виждаме на много мобилни телефони. Ако за 135 евро можем да се насладим на метален и много добър дизайн, няма да виним устройството. От друга страна, няма да забравяме и съотношението екран/аспект. Ако го сравним с Mi5s, той е по-тънък и малко по-голям, но с 0,35 инча повече екран. Снимката го показва перфектно. Дава страхотно усещане за качество в ръката, здрав и изобщо не се усеща тежък

Размерите му от 15,1 x 7,6 x 0,76 сантиметра го правят много добър избор за неговия размер на екрана и всъщност теглото му от 175 грама не е прекалено за такъв голям мобилен телефон и изцяло метален дизайн. Що се отнася до гърба, камерата му изпъква малко, четецът на пръстови отпечатъци е на идеалното място, а батерията е намалена поради тънкостта си, по-добре от избухването на терминала, разбира се. Неговият екран, една от силните му страни, има много добри ъгли на видимост и много правилна видимост на открито, това е, което най-много привлече вниманието ни на терминала.

lateral-oukitel-u15s
lateral-oukitel-u15s

Камерата: Съвместима, но не чудесна

Камерата на терминала, в очакване на пробите (имахме малък проблем и ще ги качим веднага) вече ви казваме, че е съвместима. Камерата е добра за телефон от 135 евро, но е вярно, че не изпъква с нищо. Правете добри снимки с подходяща светлина и през нощта слаба, както се случва на всички. Камерата му има интегриран оптичен стабилизатор, който рядко се среща в мобилни телефони под 200 евро.

В фото режим фотоапаратът няма да ни разочарова, поне снимките са перфектни и мултимедийният му раздел не е значително намален в този аспект. Що се отнася до видеото, то е доста слабо и може да стане проблем, ако искаме да правим много добри видеа, особено ако има малко светлина. Записът му е правилен със светлина, но веднага щом се изгуби малко светлина, камерата фалира, както се случва във всички мобилни телефони от този диапазон, не че този е по-лош.

oukitel-u15s-софтуер
oukitel-u15s-софтуер

производителност на Oukitel U15S и живот на батерията

Щом стигнем до темата за производителността, след като говорихме за камерата, нека се докоснем до звездната точка на телефона. Ефективността на неговия хардуер е много добра, трябва само да погледнете 4 GB RAM и неговия осемядрен процесор, за да разберете, че при нормална употреба това ще бъде повече от достатъчно, много много повече от достатъчно.

По отношение на игрите представянето му също не разочарова изобщо, въпреки че да, може да не се представя добре в много мощни игри като F1 2016 или друго подобно заглавие, които обикновено изискват повече енергия от обикновено и че обикновено не работят добре на нито един смартфон. Що се отнася до нормалната му употреба, всичко е перфектно, няма какво да подчертая. В игри като Ashp alt 8 без никакъв проблем, без забавяне.

С четец на пръстови отпечатъци, който се откроява над всичко

Четецът на пръстови отпечатъци заслужава отделно споменаване. Да, освен че реагира добре за по-малко от 0,1 секунди, той има и допълнителни функции като опция за приемане на повикване, правене на селфи снимки, възпроизвеждане на музика, преминаване към следващата песен и повече неща. В този аспект Oukitel са работили усилено върху софтуера, така че възможностите са огромни.

oukitel-u15s-пред
oukitel-u15s-пред

От друга страна в неговите 32 GB място за съхранение има 25 свободни и това е добро число никога да не останете без памет. Не можем да не споменем и FM радиото (което много производители вече не включват) или неговия собствен мениджър за актуализиране, подобен на този, който интегрира Xiaomi или Leagoo, за да споменем нещо подобно. Терминалът си заслужава и това, което да беше малко справедливо, въпреки че все още е правилно, е неговата батерия

За надраскване на сантиметри от диагонала Oukitel намали батерията си до 2450 mAh и това може да направи автономността да остане в справедлив ден, ако използваме интензивно по никакъв начин не можем да надвишим 24 часа автономност. Що се отнася до Dido OS (Android fork), тя не ни разочарова, това е лек Android слой, който добавя интересни функции и много атрактивна тема. Без раздуващ софтуер и това също е важно. Ключът към добрата производителност е в софтуера и също така има интелигентен режим за пестене на енергия, който управлява много добре консумацията на приложения във фонов режим.

Заключение: Преглед на Oukitel U15S

Рядко препоръчваме закупуване на 5,5-инчов мобилен телефон с цена под 150 евро, но Oukitel U15S е един от тези, които нарушават нормата. На цена от само 138 евро се продава от Испания. Както го чувате, мобилен телефон, който струва 145 евро в Китай и може да се купи само за 138 евро от Испания Това означава, че ще пристигне след 3 до 5 дни без митница и с гаранция в нашата страна, ако го закупите от Tinydeal, затова бутонът по-долу има бутон за закупуване от там, това е оферта, която не можете да пропуснете.

Това е предимство, което трябва да се вземе предвид. Сега нашата оценка е много положителна. Не можем да отречем, че бяхме изненадани от представянето му като цяло и че няма слабо място, което да вземем предвид, така че да не препоръчваме покупката му. Липсва ни само по-голяма батерия, както правят другите производители, но това би означавало увеличаване на дебелината и теглото на устройството, за тези, които търсят добър мобилен телефон на смешна цена, това е опция акаунт.

[vc_button »Купете Oukitel U15S» color=»default» size=»size_large2″ href=»https://bit.ly/2hqojYo»] title=

Популярна тема