Samsung Pay Mini: плащания от Samsung за мобилни телефони на други марки

Съдържание:

Samsung Pay Mini: плащания от Samsung за мобилни телефони на други марки
Samsung Pay Mini: плащания от Samsung за мобилни телефони на други марки
Anonim

Компаниите знаят, че системата за мобилни плащания все още не е готова да бъде универсална. Бъдещето е в мобилните плащания, но в момента няма стандарт и забавянето на Android Pay дава възможност на други компании да се възползват.

Една от компаниите, които са инвестирали много пари в разработването на технология за мобилни плащания, е Samsung и сега тя трябва да направи Samsung Pay печеливша, като разшири своята система. За разлика от Android Pay, който използва само NFC плащания, Samsung използва технологията MST на конвенционалните разплащателни карти и това умножава съвместимостта му с платежната система Android.

Samsung Pay иска да се конкурира с PayPal
Samsung Pay иска да се конкурира с PayPal

Samsung Pay Mini: Алтернативата за универсализиране на Samsung Pay

Според източници от Business Korea, портал, който обикновено има привилегирована информация за марката, Samsung планира да разшири системата си за мобилни плащания до по-голямата част от мобилните телефони на Samsung Т.е. всички бъдещи мобилни телефони на Samsung (или почти всички) ще се предлагат със Samsung Pay.

Това означава, че Samsung трябва да интегрира четеца на пръстови отпечатъци в практически всеки мобилен телефон на марката, тъй като не предполагаме, че Samsung ще намали сигурността на своята система за мобилни плащания. В допълнение към това Samsung вече има програма за карти за лоялност в системата си, точно като Vodafone Wallet, която ви позволява да запазите картата с точки от супермаркета, бензиностанцията и т.н. Така че имате всичко обединено на едно място.

Samsung Pay Mini, приложение, което Apple не иска

Apple също има своя собствена система за плащане, Apple Pay, и някои източници твърдят, че Apple е блокирала приложението Samsung Pay Mini на iOS. Това означава, че Apple не иска мобилни плащания чрез своята платформа, които не използват нейната технология.

Марките са нетърпеливи да пуснат своите системи за мобилни плащания и Samsung Pay, ако е в състояние да разшири приложението си към други мобилни телефони, е тази, която има най-много пътувания и тази, която предлага най-голяма съвместимост. В момента той все още трябва да постигне много споразумения с банки, за да може да използва всичките си карти, но това е добре направена стъпка за бъдещето. Samsung Pay трябва да е достъпен за всички, а Android Pay е отчасти виновен, че не се развива толкова бързо, колкото би трябвало.

Популярна тема