Android Things: Интернет на нещата на Google

Съдържание:

Android Things: Интернет на нещата на Google
Android Things: Интернет на нещата на Google
Anonim

Интернет на нещата е широко използван термин днес, но много хора го чуват и не знаят какво означава. Реалността е, че Интернет на нещата не е нищо повече от система, адаптирана към всички онези „неща“(особено домакински уреди и джаджи), които се нуждаят от връзка и нямат универсална операционна система, какъвто е случаят с Android за мобилни телефони.

В тази област все още има да се извърви дълъг път и компании като Google се обединяват, за да променят нещата. Google стартира изключителна платформа и от сега нататък Android Things е официалното име на платформата, платформа, която може да бъде изтеглена сега на Developer Preview (бета версия за разработчици).

интернет-на-нещата-андроид
интернет-на-нещата-андроид

Android Things, новият интернет на нещата

Тази платформа не е нищо повече от операционна система, базирана на Android, но много опростена и сведена до минимум, много повече от Android Wear Да, идеята е само тази версия на Android може да се използва на всяко устройство с много малко ресурси (процесор и памет), евтини джаджи или джаджи, които не се нуждаят от много мощни процесори.

Най-хубавото в тази система е, че позволява на разработчиците да работят със система, с която вече са запознати, за да пишат своите приложения. Android Things вече има бета версия и това ще позволи на много разработчици да започнат да правят експерименти с помощта на Android Studio и други добре познати платформи. Android Studio обикновено е най-използваната IDE за програмиране на приложения, които са фокусирани върху Android, но има и други програми, които ни позволяват да програмираме приложения за Android.

Android Things е намален Android за всички видове устройства

Сред инструментите, които ще бъдат в този Android Things, са услугите на Google Play, облачната платформа на Google и дори комуникационният протокол Google Weave. В момента вече има някои системи, съвместими с Android Things, като Philips Hue и Samsung SmartThings.

Ако сте разработчик или производител, вече можете да получите достъп до уебсайта на платформата и да започнете да работите с Android Things. Има много известни устройства като Intel Edison, NXP Pico или Raspberry Pi 3, които вече поддържат тази система и имат впечатляващи възможности. Във всеки случай Android Things има още да извърви дълъг път и Google казва, че след няколко месеца ще пристигне актуализация, която ще коригира много от грешките на платформата.

Популярна тема