Използването на данни за видеообаждания в WhatsApp е ниско

Съдържание:

Използването на данни за видеообаждания в WhatsApp е ниско
Използването на данни за видеообаждания в WhatsApp е ниско
Anonim

Видео разговорите в WhatsApp са официално достъпни за всички от известно време, но първоначално, когато видео разговорите започнаха да се пускат, потреблението на видео разговори беше доста високо.

Да, всъщност направихме статия, в която ви предупреждаваме, че видеообажданията в WhatsApp могат да прекратят данните ви, но сгрешихме. В действителност консумацията на видео разговори в WhatsApp в бета версиите на приложението беше много висока, но сега тази консумация се промени и WhatsApp се превърна в алтернативата, която използва по-малко данни. йени

направи-видео-обаждане-whatsapp
направи-видео-обаждане-whatsapp

WhatsApp и неговите видео разговори използват най-малко данни от всички услуги

Да, въпреки факта, че последния път говорихме, че потреблението на данни във видео разговорите в WhatsApp е по-високо от средното, сега се оказва, че те имат най-добрия алгоритъм от всичкии докато качеството на данните и използването варира в зависимост от скоростта на връзката, действителното използване е много ниско.

Между различните тестове, които сме извършили, заключихме, че WhatsApp харчи средно 1 MB на минута за видео разговор. Да, това е само разход на 1 MB на минута, което означава, че 10-минутно видеообаждане ще изразходва само около 10 MB, а не 22 MB на минута, както беше в бета версията на видео разговорите.

WhatsApp се справи много добре и след като получи голям удар с проблемите с обажданията, ни показа, че този път е по-подготвен от всякога

Разходът е най-нисък от всички, особено ако вземем предвид, че FaceTime на Apple (който беше най-евтиният) харчи около 3 MB на минута, а Google Duo харчи около 8 MB на минута. Консумацията може да варира при всеки тест, тъй като ако сте свързани към WiFi мрежа, WhatsApp може да изразходва малко повече данни, за да подобри качеството на видеообаждането.

Във всеки случай това потребление показва, че WhatsApp е много оптимизиран за работа във всяка държава и технология в света, тъй като с това потребление всеки може да осъществи видео разговор, дори човек с 2G връзка, но не и най-доброто изживяване.

Популярна тема