Всички китайски мобилни телефони ще монтират 800 MHz 4G лента през 2017 г

Съдържание:

Всички китайски мобилни телефони ще монтират 800 MHz 4G лента през 2017 г
Всички китайски мобилни телефони ще монтират 800 MHz 4G лента през 2017 г
Anonim

Да, това не е просто изявление, но изглежда, че проблемът с 4G съвместимостта в Испания ще приключи. Досега повечето мобилни телефони, които внасяме от Китай, са съвместими с 4G от Испания, но в някои случаи марки като Xiaomi или Meizu забравят за 800 MHz 4G лента, която е от лентите, които използваме и у нас.

В момента по-голямата част от китайските мобилни телефони са съвместими с 4G на Испания, но им липсва лента, тази на 4G 800 MHz, която обикновено се използва, когато имаме лошо покритие на закритоили много затворени сайтове. Тази лента от 800 MHz работи в някои части на Испания, комбинирана с други ленти и когато нашият мобилен телефон не разполага с нея, 4G покритието може да е малко по-ниско. Това ще се промени през 2017 г. след голямо съобщение.

Китай-телеком
Китай-телеком

Защо китайските мобилни телефони ще монтират 800 MHz лента за 4G?

Има убедителна причина, China Telecom обяви, че ще използва честотната лента от 800 MHz за 4G възможно най-скоро и това означава, че марките трябва да обмислят монтирането на тази 4G лента ако искате техните мобилни телефони да не се чувстват дискриминирани пред другите.

Марки като Doogee, Vernee, Elephone и някои марки, фокусирани върху международните пазари, вече монтират 800 MHz 4G лента на практика във всички свои устройства, но други марки като Xiaomi или Meizu пренебрегват това и се посвещават на пускането на мобилни телефони, които на теория работят перфектно само в Азия. И да, въпреки че може да не изглежда така, Xiaomi и Meizu са две от най-продаваните марки у нас и в целия Запад, въпреки факта, че Xiaomi дори не продава извън Азия.

Промяната не се случва в момента, но ще се материализира през 2017

Най-лошото в тези промени е, че интегрирането на нова 4G лента в услугата отнема време и това означава, че China Telecom ще има тази лента готова до края на 2017, но Големите компании в Азия ще приемат това съобщение много сериозно, когато пускат новите си продукти. Целта на тази лента ще бъде подобряване на покритието за VoLTE разговори

Ще има ли честотата 800 MHz за 4G нещо общо с предполагаемия слух, че Xiaomi ще адаптира своите мобилни телефони за глобалния пазар? Ако тази промяна настъпи, предполагаме, че всички бъдещи мобилни телефони, както Xiaomi, така и Meizu, ще бъдат 100% съвместими с Испания чрез интегриране на съществуващите ленти, а също и на band 20 LTE, използваната от 800 MHz и за които бяха принудени да пренастроят DTT преди известно време.

Популярна тема