Кой оператор има най-добро покритие в Испания през 2016 г

Съдържание:

Кой оператор има най-добро покритие в Испания през 2016 г
Кой оператор има най-добро покритие в Испания през 2016 г
Anonim

Преди години беше трудно за един оператор да предложи абсолютно покритие. В средата на 2016 г. това покритие все още не съществува, но е вярно, че разликите в покритието между различните компании са намалели до точки, където разликата е едва забележима.

Преди няколко години нискотарифният оператор винаги имаше по-лошо покритие, но сега нещата се промениха. В Испания има много оператори, но само 4 със собствено покритие в цяла Испания. Vodafone, Movistar, Orange или Yoigo, кой предлага най-доброто покритие в Испания преди края на 2016 г.?

оператор-най-добро-покритие-испания
оператор-най-добро-покритие-испания

Vodafone, лидер в данните и обажданията

Въпреки че данните са много добри за четирите компании, анализът на компанията P3 Connect установи, че Vodafone предлага по-добро представяне срещу Movistar, следван от Orange и Yoigo от опашката.

P3 Connect е компания, която е създала отчет, пропътувайки повече от 11 000 километра с кола, за да разбере какво е реалното покритие на различните компании в Испания. Те тестват покритието и колебанията в скоростта на изтегляне на данни. Най-хубавото е, че всички компании са се подобрили от 2015

Всички оператори са се подобрили от 2015 г.

В анализа Vodafone спечели в качеството на данните и гласа, Yoigo от своя страна също беше най-плахият в резултатите. Разбира се, в градове с по-малко от 100 000 жители Movistar показа по-качествени разговори.

Въпреки това, Vodafone предлага по-добра производителност на данни от конкуренцията, дори по пътища, където покритието обикновено е по-лошо. Резултатите са много положителни, но това не означава, че компаниите не трябва да продължат да работят, за да предложат най-доброто покритие на своите клиенти

Vodafone се откроява, а Movistar и Orange са много равностойни

Въпреки критиките към Orange преди няколко години, в момента предлага качество на разговорите, подобно на Movistar (тъй като предлага същото покритие за разговори). Що се отнася до Yoigo е доста под конкуренцията и въпреки че покритието му е достатъчно, дори не е най-доброто в дългосрочен план.

Резултатите са прости и лесни за обобщаване:

  • Vodafone 865 точки: 521 за данни и 344 за разговори. Максималният резултат за данните ще бъде 600, а за обажданията от 400 никой не е успял да достигне този резултат.
  • Movistar 836 точки: 511 за данни и 325 за повиквания.
  • Orange 822 точки: 497 за данни и 325 за повиквания.
  • Yoigo 631 точки: 391 за данни и 240 за повиквания.

Във видеото можете да видите много добро обобщение на текущата ситуация в Испания Реалността е, че операторите продължават да се подобряват и се очаква покритието да се увеличи, 5G Ще пристигне скоро, но истината е, че това не е технология, която ще даде много добри резултати при анализ от този тип.

Популярна тема