3-те ключа на Spotify за 2017 г.: Доходност, фондов пазар и възможна продажба

Съдържание:

3-те ключа на Spotify за 2017 г.: Доходност, фондов пазар и възможна продажба
3-те ключа на Spotify за 2017 г.: Доходност, фондов пазар и възможна продажба
Anonim

Днес е различен ден, искаме да ви представим новините от седмицата. 2017 ще бъде година на промени и от декември цялата мрежа започва да говори за това каква ще бъде следващата година. В лична бележка ви препоръчвам да мислите за настоящето, но по отношение на информацията не можем да изключим нищо.

Spotify е най-голямата услуга за стрийминг на музика в света и през 2017 г. ще трябва да се сблъска с няколко промени, ако иска да види как нейният бизнес става стабилен и печеливш. Да, въпреки че е най-големият конкурент на звукозаписните компании досега, има много недостатъци

Spotify
Spotify

3-те ключа на Spotify през 2017 г

Spotify все още е обикновен стартъп, да, един от най-ценните в Европа и струва около 8 милиарда долара с огромен потенциал за растеж, но все пак е старт- нагоре. Въпреки стойността си, той все още не е печеливш и натрупва загуби от 195,5 милиона долара през 2015 г. и същите през 2014 г. Повечето от тази информация е извлечена от престижния вестник Reuters.

Доходност

Рентабилността на Spotify трябва да се промени. През 2017 г. рентабилността на услугата ще стане приоритет и само за една година тя ще стане печеливша. Парсън, вторият по големина акционер в Spotify, коментира, че печалбата може да дойде само след година. Възможно е.

IPO

Spotify все още не е листван на фондовия пазар, през 2015 г. имаше спекулации за евентуалното му излизане, но компанията изчака да дойдат по-добри времена. Spotify е готов, присъства на повече от 60 пазара по света, за да стане публичен. Въпреки че неговото IPO през 2017 г. не е потвърдено, много е вероятно то да се случи тази година. В случай, че не се случи, може да пристигне през 2018 г., но ще пристигне скоро, освен ако не бъде продаден преди.

нерентабилен spotify
нерентабилен spotify

Възможна продажба

Spotify не изключва платформата да бъде продадена на технологичен гигант като Facebook или Alphabet (от Google). Реалността е, че някои инвеститори са чакали години за IPO. Даниел Ек, неговият изпълнителен директор, каза през 2015 г., че няма планове да продава, но всичко си има цена. Ако Apple го купи, ние сме загубени, но Apple Music работи толкова добре, че не смятаме, че те се интересуват да плащат милиони за Spotify.

Разходите на Spotify са огромни, а приходите от реклами и абонаменти са много нискиСега, в момента, в който платформата оптимизира рентабилността и стойностите станат стабилни, платформата ще има обнадеждаващо бъдеще, непроменливо бъдеще. Spotify има повече от 40 милиона потребители, които плащат месечен абонамент и може да предприеме необходимата стъпка, за да направи платформата печеливша тази година, 2017. 2017 ще бъде годината на Spotify или поне така се надяваме.

Популярна тема