Lenovo няма да прави нов Moto 360, отказва се от Android Wear

Съдържание:

Lenovo няма да прави нов Moto 360, отказва се от Android Wear
Lenovo няма да прави нов Moto 360, отказва се от Android Wear
Anonim

Малко по малко подозренията се потвърждават. Въпреки че всяка марка искаше да има Android Wear на първо място, компаниите осъзнаха, че слабото въздействие на тези устройства на пазара не е добро за никого. Смарт часовниците са доминирани от Apple Watch и този, въпреки че е малко над средното ниво, все още не предлага наистина полезни функции, които да бъдат препоръчителна покупка.

Да, въпреки факта, че има много Android Wear и с много различни цели, те не се оказват полезни за потребителя по отношение на функции и възможности. Реалността е, че пускането на Android Wear на пазара означава загуба на пари и някои компании са принудени да вземат драстични решения. Този път беше ред на Lenovo, компания, която обяви, че няма да произвежда нов Moto 360.

Това е Apple Watch, по-добър от всеки смарт часовник с Android Wear
Това е Apple Watch, по-добър от всеки смарт часовник с Android Wear

Защо няма да има 3-то поколение Moto 360 през 2017 г.?

Компанията посочи повече от очевидни причини, ниската продажба на тези устройства, липсата на пазарен интерес и малката им употреба. Компанията е наясно, че носимите устройства имат много възможности, но някои от тях все още трябва да бъдат разработени Изявленията бяха чути от The Verge.

Android Wear, въпреки всичко, което предлага, все още не е много полезен за потребителя и ние разбрахме това с някои от тези, които изпробвахме в офиса. Lenovo коментира, че скоро няма да има нов Moto 360, което означава, че не се планира пускането на смарт часовник на пазара, стига нещата да не се променят.

Ако секторът се възстанови, Moto 360 може да се съживи

Lenovo потвърди, че не е в техните планове и че няма да го произвеждат, но ако в бъдеще тези устройства отново придобият сила и значение, те не изключват възможността за производство на нов Moto 360 или за съживяване на великолепния смарт часовник, който Motorola пусна на пазара навремето.

Най-лошото в тази история е, че Moto 360 е един от малкото умни часовници, които доминират на пазара на Android Wear, с добри цени и дизайн, адаптиран към потребителите. Това означава, че ако кралят на Android Wear напусне пазара, останалите го имат наистина сурово.

Moto 360Android Wear
Moto 360Android Wear

Много марки като Xiaomi, Meizu, OnePlus и др. те първоначално говориха за пускането на интелигентен часовник, но много от тях бяха предпазливи и изчакаха да видят пазарния отговор на този тип устройство, до ден днешен той все още не е жизнеспособен, освен ако устройството ви няма интересни неща, които могат да се използват от други сектори, като например спортисти.

Ако вашият смарт часовник предлага добра производителност, има GPS, сензор за сърдечен ритъм и е на ниска цена, да, той може да бъде закупен, но в случай, че предлага известия само на един екран е безполезен. Пример за тези устройства с добавена стойност е новият Amazfit на Xiaomi.

Популярна тема