Няма споделяния на Xiaomi: Защо не е в списъка?

Съдържание:

Няма споделяния на Xiaomi: Защо не е в списъка?
Няма споделяния на Xiaomi: Защо не е в списъка?
Anonim

Много хора търсят в интернет как да инвестират в Xiaomi, хората искат да купят акции на Xiaomi, но разбират, че когато поставят Xiaomi в Google, цената не се появява или стойността на компанията навсякъде. Нещо повече, Xiaomi каза през март 2016 г., че не обмисля излизане на борсата, нямат нужда от IPO.

Ами да, прав си, Xiaomi не е листвана на фондовия пазар и въпреки факта, че преди няколко години, през 2014 г., имаше спекулации за това, че е възможно IPO, все още не е произведено. Xiaomi е компания, която през 2014 г. направи публична оценка на капитала, компанията беше оценена по това време на 46 милиарда долара. От 2014 г. не е имало публично оповестяване и дори не можем да добием представа колко струва компания с такъв потенциал като Xiaomi.

hugo-bar-xiaomi
hugo-bar-xiaomi

Защо Xiaomi не е листвана на борсата?

Не е необичайно голяма компания като Xiaomi да не стане публична. Има повече големи компании, които не го правят и се справят добре, въпреки че са частна собственост, вече са събрали над 1,45 трилиона долара капиталови инвестиции.

Xiaomi не е листвана на публичен пазар и освен ако не сте рисков капитал или нещо подобно, няма да можете да инвестирате в компанията, поне не директно. Пълното име на компанията е Beijing Xiaomi Technology Co., Ltd., в случай че проявявате интерес. Основана е на 6 април 2016 г. и въпреки факта, че през 2014 г. все още се смяташе за стартъп, днес е впечатляващо образувание. Освен това Xiaomi получи последно капиталово вливане през април 2015 г., но стойността му не е известна.

Xiaomi не е в списъка на публичните пазари

Xiaomi не може да стане публична толкова лесно. Освен това има много проблеми, с които китайската компания трябва да се справи, преди да направи крачка към бенчмарк фондовия пазар в това отношение, NASDAQ. Xiaomi е китайска компания, която не е законна извън своята страна, защото не спазва патентните закони и много видове разпоредби.

Xiaomi може да бъде листвана само в Китай, поне с цялата си компания и тези акции не работят много добре за толкова голяма компания като тази. Фондовият пазар NASDAQ е американският технологичен пазар и толкова голяма компания трябва да бъде листвана там, а не на китайския фондов пазар.

насдак-акция
насдак-акция

За да може Xiaomi да бъде листвана на фондовия пазар по законен и прозрачен начин, тя трябва да плати много лицензионни възнаграждения за всички патенти на трети страни, които използва, да премине през разпоредбите на американската FCC, EEC и спазват всички видове разпоредби, нещо, което се нуждае от пари и време, за да се консолидира. Когато виждаме, че Xiaomi иска да пусне много самостоятелно направени продукти (като собствения си процесор Rifle), разбираме, че компанията иска да предприеме стъпки, за да стане публична, но по лек начин, без да се налага да плаща милионерски патенти и да използва всичко само по себе си, което могат.

Има ли начин да инвестирате в Xiaomi?

Публично не е възможно да се инвестира в Xiaomi, но има много компании, които ги поддържат и които са донякъде интегрирани Не е като да инвестирате в самата Xiaomi, но е нещо. Можете също така да инвестирате в развитието на MIUI и много компании, които работят заедно с тях. Към днешна дата това е единственият начин и не изглежда, че ще се промени скоро.

Обичаме вашите продукти и всичко, което е направено от Xiaomi, но правилата са си правила и Xiaomi няма капиталови проблеми, нито изглежда, че ще има, въпреки че получава много частни инвестиции.

Популярна тема