Nokia отново ще произвежда мобилни телефони: Официално потвърждение

Съдържание:

Nokia отново ще произвежда мобилни телефони: Официално потвърждение
Nokia отново ще произвежда мобилни телефони: Официално потвърждение
Anonim

Всички знаехме, че Nokia ще пусне телефони с Android много скоро (2016 или 2017), но досега нямахме официално потвърждение от компанията. Да, моментът дойде, Nokia подписа сделка с HMD Global, която ще използва името Nokia за пускане на нови смартфони с Android.

HMD официално обяви, че държи правата от Nokia за 10 години и те ще бъдат изключителни. Това означава, че HMD ще даде живот на поколение смартфони, предназначени за потребителите. HMD Global е съставен от бивши служители на Nokia

нокия
нокия

Как ще изглежда Nokia, произведена от HMD Global?

Съобщението беше направено 6 месеца след публикуването на лицензионното споразумение с Nokia. HMD разработи модел на партньорство, който ще работи съвместно с други компании като FIH Mobile Limited, самата Nokia и дори самата Google. Да, Nokia ще използва най-използваната операционна система в света, налична на 86% от телефоните в света.

В момента HMD не дава подробности за бъдещата Nokia, но потвърждава, че ще пусне устройства с добро качество, изковани въз основа на опита на големи компании и с добра надеждност и здравина, без евтини китайски мобилни телефони.

Nokia все още има голям престиж на развиващите се пазари

Телефоните на Nokia ще бъдат произведени от FIH Mobile, филиал на Foxconn, който вече е произвел някои от Lumia на Microsoft. От HMD обявяват, че са много доволни от идеята за възобновяване на марката Nokia, мобилни телефони, които са еталон за повече от десетилетие. Реалността е, че марката Nokia трябва да се завърне на пазара и трябва да се завърне по сериозен начин, възобновявайки това, което е била по онова време, еталон.

Nokia все още има много престиж като марка на пазара, особено в развиващите се пазари и хора над 20 години, аз самият съм имал висококачествена Nokia и не да споменем известната Nokia N97, която имаше впечатляваща за времето си камера. Моят N73 беше най-добрият, който имах навремето, това бяха модерни телефони, които работеха наистина добре и можеха да бъдат подобрени благодарение на Symbian. Ще пуснат ли Nokia, от която се нуждаете сега? Ще успее ли някой от тези, които са изтекли?

Популярна тема