Xiaomi не прави много пари от продажбата на мобилни телефони

Съдържание:

Xiaomi не прави много пари от продажбата на мобилни телефони
Xiaomi не прави много пари от продажбата на мобилни телефони
Anonim

Xiaomi е китайският Google, няма съмнение в това. Xiaomi е компания, която революционизира пазара, без да се установява директно на него. Не можем да забравим, че въпреки че продава мобилни телефони по целия свят, Xiaomi продава официално само в някои страни, но нейните продукти са най-обичаните на цялата планета. Всички го приравняват с Apple, но Xiaomi е по-скоро като Google, а не като Apple. Те го сравняват с Apple за неговото качество, но неговата глобализация и мащабиране са много по-сходни с тези на Google.

Да, Xiaomi наистина трябваше да плати всички патенти и възнаграждения, плащани от други марки, за да продаде, цените на нейните терминали може да не са толкова привлекателни, но бизнесът на Xiaomi не е на мобилни устройства телефони. Xiaomi не прави ли пари от продажба на мобилни телефони? Някои печелят, но това е доста малко за всичко, което продават.

hugo-bar-xiaomi
hugo-bar-xiaomi

Xiaomi прави много повече пари с други подразделения

Xiaomi пусна този месец новия Xiaomi Mi Box, един от малкото продукти, предназначени за Запада (който вече тестваме), а също така пусна някои свободни джаджи в Съединените щати, но хубавото тепърва предстои.

Продажбата на мобилни телефони в Xiaomi е спаднала с 12% през последната година и през това трето тримесечие те са се сринали с 45%, но Уго Бара, световният вицепрезидент на Xiaomi, Той коментира, че неговият бизнес модел не се основава на мобилни телефони. Xiaomi е компания за услуги и можем да я приравним директно към самата Google.

Xiaomi прави пари с домашна автоматизация, това е най-доброто нещо, което прави

Въпреки факта, че много от нас познават Xiaomi заради мобилните телефони, компанията прави всякакви джаджи и устройства, много от тях са впечатляващи и цените им са смешни. През 2014 г. Xiaomi вече струваше 46 милиарда долара според оценките, но истината е, че те не са листвани на фондовия пазар и това означава, че ние не контролираме реалната им стойност.

drone-xiaomi-erida
drone-xiaomi-erida

Xiaomi е коментирал повече от веднъж, че техният доход е това, което ще имат през годините и продажбата на 10 милиона мобилни телефона без печалба не е лоша, поне те не го правят губят пари с него. Xiaomi залага много на своите домакински уреди и домашна автоматизация (пречистватели на вода, камери за наблюдение, готварски печки за ориз и др.). Xiaomi дори има професионален състезателен велосипед на пазара, това е най-скъпата джаджа на компанията и можете да я видите тук: Xiaomi QiCycle R1.

Това, което мнозина не знаят е, че Xiaomi е на път да представи нещо в световен мащаб, то ще присъства на CES в Лас Вегас през 2017 г. и ще трябва да видим какво представлява първият продукт е западен. Ще бъдат ли готови да кацнат на запад или все още се нуждаят от още?

Китайските марки трудно се конкурират със западните марки, защото когато искат да плащат патенти, да разпространяват на Запад и т.н. те осъзнават, че или повишават цените на терминалите до същите като другите марки, или остават практически без печалба Други китайски компании като Xiaomi са много по-умни и чакат да могат да произвеждат своите продукти почти изцяло, за да могат да се конкурират с останалите и затова пускат свои собствени процесори и компоненти, както Xiaomi иска да направи с новия Xiaomi Meri.

Популярна тема