Деинсталирането на Facebook и Messenger на Android пести батерия

Съдържание:

Деинсталирането на Facebook и Messenger на Android пести батерия
Деинсталирането на Facebook и Messenger на Android пести батерия
Anonim

Много хора може да не знаят това, но едно от най-използваните приложения на Android (вероятно по целия свят) е Facebook и Facebook Messenger Проблемът с използването на тези приложения е, че повечето потребители, които ги използват, губят 20% от батерията си (в някои случаи може да бъде дори повече).

Да, много потребители тичат да инсталират Facebook и Facebook Messenger веднага щом вдигнат терминала, но не осъзнават, че това приложение намалява производителността на устройствата и въпреки факта, че в настройките консумацията на Facebook не е необичаен увеличава консумацията на други приложения и кара мобилния ни телефон да изразходва много повече батерия, отколкото би трябвало.

Facebook магазин за приложения за android
Facebook магазин за приложения за android

Изтриването на Facebook ви позволява да спестите 20% батерия

Това е нежелано решение, но истината е, че Facebook кара мобилните ни устройства да консумират много повече и най-лошото е, че в тестовете, извършени от TechWorldZone, е отчетено как той го прави.

Това потребление, което Facebook носи на мобилния телефон, се показва под формата на:

  • Повишено потребление на Android система и операционна система.
  • По-дълго време за зареждане в други приложения (до 15% повече), което увеличава потреблението на други приложения.

Само чрез отваряне на тези 2 приложения, че 20% от батерията изчезва и това е, ако не сме активирали твърде много неща, тъй като имаме всичко активирано, мобилният телефон ще работят усилено, за да поддържат и двете приложения активни през цялото време и това кара консумацията на батерията да скочи до небето. Тестовете не са проведени на евтини мобилни телефони, напротив, в Nexus 6P отнема 20% от батерията, така че в друг по-малко мощен мобилен телефон може да отнеме много повече батерия.

facebook lite заснемане
facebook lite заснемане

За да се опитаме да предотвратим такова интензивно използване на батерията, имаме две решения:

  • Блокирайте незабавното потребление по всяко време с програми като Greenify, които изискват root и ни позволяват да намалим потреблението на приложения като това.
  • Деинсталирайте и двете приложения и използвайте алтернатива като Facebook Lite или използвайте Facebook директно в браузъра.

Вярно е, че решенията не са много добри, но те са единствените реални и поведението на вашия мобилен телефон може напълно да се промени, ако решите да изтриете Facebook от него. Това е приложение, което използваме, но също така консумира твърде много…

Популярна тема