Google RAISR: Технология на Google за уголемяване на снимки и постигане на качество

Съдържание:

Google RAISR: Технология на Google за уголемяване на снимки и постигане на качество
Google RAISR: Технология на Google за уголемяване на снимки и постигане на качество
Anonim

В интернет има много изображения с лошо качество. Точно както е лесно да намерите снимки с високо качество, също така е трудно да намерите снимки с прилично качество на определени неща.

От години искаме да се появи инструмент, в който поставяме снимка и той сам да прави всичко необходимо (хайде, успява да увеличи броя на пикселите в изображението, за да го увеличи, без да губи качество). За съжаление този инструмент не съществува и въпреки факта, че може да се постигне голям напредък с фотографските програми, все още няма такъв универсален и лесен за използване инструмент, какъвто много от нас чакам за.

technology-improve-photos-google
technology-improve-photos-google

RAISR, технология на Google за увеличаване на изображения без загуба на качество

Увеличаването на изображение днес не е трудно (хайде, има програми, които го правят и някои с добри резултати), но е вярно, че няма нищо, което да го опрости. Google представи RAISR (бърза и прецизна супер разделителна способност на изображението).

Идеята на тази технология е да се използват проби за генериране на по-голямо изображение от по-малко Настоящите технологии използват прости алгоритми за попълване на добавените пиксели в детайли, но обикновено в резултат изображението губи острота и става донякъде замъглено.

RAISR иска да уголемява изображения без загуба на острота

Google иска RAISR, благодарение на своето обучение с повече от 10 000 двойки изображения (големи и малки), да може да създава филтри, които успяват да пресъздадат изображения без загуба на острота и това е, което технологията прави, научете изображения въз основа на техните модели, за да завършите всички видове изображения.

Технологията все още не е 100% готова, въпреки че работи, идеята на Google е тази технология да може да се използва за възстановяване на изображения от камери с посредствена резолюция и по този начин да се подобри размер за преглед на мобилни или по-големи устройства и екрани.

От своя страна, тази технология може също така да намали начина, по който се изпращат изображения, като изпраща изображения с по-ниска разделителна способност, така че по-късно получателят да може да възстанови нормалния им размер, но спестява значително потребление на данни при изпращане. В момента няма приложение, което да го използва, но се надяваме, че Google ще го добави към Google Photos. Имате повече техническа информация за това как работи технологията в блога на Google Research.

Популярна тема