5 съвета, за да удължите живота на батерията на мобилния си телефон

Съдържание:

5 съвета, за да удължите живота на батерията на мобилния си телефон
5 съвета, за да удължите живота на батерията на мобилния си телефон
Anonim

Когато купуваме мобилен телефон, често сме склонни да разгледаме всичките му спецификации, но в някои случаи пренебрегваме батерията. Да, батерията е основна част от нашия смартфон и е безполезно да носим впечатляващ мобилен телефон в джоба си, ако ни остави да лежим по средата на деня.

Все по-често производителите избират батерии с по-висок капацитет и качество, въпреки че използването, което им даваме, е жизненоважно за по-добрата ни работа на батерията. Да, батериите страдат от неправилна употреба и с течение на времето това се вижда в работата им.

литиева батерия 200000 цикъла на зареждане
литиева батерия 200000 цикъла на зареждане

Какви неща вредят на нашите батерии?

За да не ни разочароват нашите мобилни телефони, има зарядни за кола, преносими батерии и др. Сега, защо не потърсите мобилен телефон с достатъчна автономия и не се отнасяте добре с него, за да го запазите?

Това е идеята, има обичаи като зареждане на батерията до максимум или постоянно зареждане на мобилния телефон, които не са добри, но ние ще хвърлим малко светлина по въпроса тъй като има много неща, които не са напълно ясни. Преди години старите батерии имаха ефект на паметта и други неща, но днес всичко това вече не съществува. Ще ви дадем няколко съвета за премахване на митовете.

  • Не зареждайте телефона си за 8 или 24 часа – Много често се чува този съвет, но не. Мобилната батерия обикновено не идва 100% заредена. Просто изчакайте телефонът да се зареди на 100% е достатъчно, нищо повече.
  • Не винаги е необходимо да зареждате напълно батерията – Няма нищо лошо в това да заредите батерията на телефона си под 100%. Освен това нищо не се случва, за да го свържете към 30 или 60%. Препоръчителното нещо за литиева батерия е да не я оставяте да падне под 5% и да не я зареждате до 100%, а до 90% повече или по-малко, но хей, малко спазване на циклите заряд-разряд е повече от достатъчно.
  • Не чакайте да се изтощят – старите NiMH батерии трябва да се разреждат и презареждат, но при днешните батерии идеалът е да не ги държите под 10% за дълго време, за по-добро запазване, спазването на тази стъпка е жизненоважно.
  • Не е необходимо да оставяте телефона свързан през нощта – Много често е да оставяте мобилния телефон да се зарежда през нощта и е добре да го направите, но идеалното е да не е свързан към зарядното на 100% за дълго време, въпреки че има много интелигентни зарядни устройства, които в този момент изключват батерията и карат мобилния да се захранва с ток.
  • Пазете се от топлина и студ – Не е добре батерията да е прекалено гореща или твърде студена. Идеалното е батерията на устройствата да е в нормален диапазон, тъй като колкото повече се нагрява, толкова повече ще се повреди батерията.

Като се възползваме от тези 5 съвета сме сигурни, че батерията на вашия мобилен телефон ще издържи много по-дълго. Новите батерии са много по-модерни от старите батерии и се държат много добре, но трябва да внимавате с температурата (затова не използвайте телефона, когато се зарежда, защото става много горещо) и всичко ще бъде наред.

Популярна тема