Безопасен ли е Google Pixel?

Съдържание:

Безопасен ли е Google Pixel?
Безопасен ли е Google Pixel?
Anonim

Фактът, че те хакнаха Google Pixel два пъти… ни кара да се чудим. Безопасен ли е Google Pixel? Плащането на глупостите, че този мобилен телефон струва за незащитен терминал, би било пълна лудост, така че ще анализираме до каква степен този терминал е бил хакнат и дали това, което се случва, е сериозно (тъй като инженерите на Google не са точно глупаци).

Хакерите са много тролове, поне някои от тях. И вече за втори път в рамките на няколко дни Google Pixel е хакнат. Това беше направено на събитие, PwnFest, в което екипът на Qihoo 360 хакна Google Pixel чрез експлойтКакво направи този експлойт? Отворете Play Store, след това Chrome и покажете страница, толкова проста, но достатъчна, за да промени нормалната работа на устройството. Страхотната работа на тези момчета ги накара да спечелят $120 000. Какви гении.

Зловреден софтуер на Android
Зловреден софтуер на Android

Безопасен ли е Google Pixel?

Не е първият път, когато успява да хакне Google Pixel. Тези терминали се появиха на пазара като предизвикателство, но вече бяха хакнати два пъти. Това кара човек да се чуди дали Google Pixel е безопасен.

Единственото хубаво нещо във всичко това… (ако има нещо добро) е, че уязвимостите вече са изпратени на Google, за да бъдат коригирани и да подобрят сигурността на Pixel. Това от една страна е облекчение за потребителите, но може да има още отворени врати, които все още не са намерени. Ясно е, че тези събития са послужили за намиране на уязвимости.поне преди Google Pixels да бъдат пуснати в продажба по целия свят, защото те не са били пуснати в Испания например, така че е облекчение за потребителите, които сериозно мислят да похарчат тези 700-1000 евров Pixel.

Безопасно ли е тогава?

Повече или по-малко. Ще бъде безопасно, когато поправят тези две уязвимости Наистина, честно казано, всичко може да се хакне. Обикновено скъпите телефони и още повече, ако са с Android, са доста предизвикателство. Тъй като е доказано, че те са могли да бъдат хакнати и с обикновен експлойт. Но хей, момчетата, които са направили това възможно, са гении, не всеки може да го направи.

Google вече работи по коригирането му. Пикселите са една стъпка по-близо до това да бъдат напълно безопасни. Google Pixel е безопасен, няма от какво да се страхувате.

Популярна тема