Как да активирате режима на гост в Android Lollipop

Как да активирате режима на гост в Android Lollipop
Как да активирате режима на гост в Android Lollipop
Anonim

Как да активирате режима на гост в Android Lollipop. Операционната система на Google за мобилни устройства добави нови функции във версията си, която има за отличителен белег близалка. Един от тях се състои от възможността да имаме повече от един профил на смартфон, по този начин можем да го заемем на близък приятел, без да се страхуваме, че ще нарушим поверителността си, като четем разговори, гледаме снимки и т.н.

В тази публикация ще обясним c как да активирате «режим на гости» в Android Lollipop, тъй като това е една от най-забележителните новости на новата версия на операционната система.

Какви стъпки трябва да следвам?

Активирайте този режим, наистина проста процедура, която не трябва да включва никакви усложнения при активирането му

  1. Управление на профил се намира в лентата за известия, така че ще бъде достатъчно да го покажете с просто плъзгане надолу.
  2. В горния десен ъгъл трябва да има икона с нашия аватар и потребителско име. Ще натиснем тази икона два пъти.
  3. След като щракнем два пъти върху нашия аватар, ще се появят три икони: едната съответства на нашия профил, тази в средата на профила на госта и накрая ни дава възможност да добавим нов профил. В този случай ще изберем профила на гост, предназначен да заеме телефона ни за кратко време. Режимът за добавяне на потребител е предназначен за двама души, които да използват един и същи терминал независимо.
  4. близалка-гост
    близалка-гост

След като режимът за гости е активиран, можете да го дадете на всеки приятел или семейство, тъй като няма достъп до някои приложения и съдържание,така че вашите съобщения, изображения, бележки и т.н., ще бъде безопасно.

За да активирате отново нашия потребителски профил, просто повторете процеса, като този път изберете аватара на нашия потребител, вместо профила на гост, и ще можем да използваме нашия смартфон както обикновено.

Трябва да се отбележи, че при превключване към профила на гост, терминалът вероятно се забавя и работи по-бавно от нормалното за няколко минути, но след това обикновено се връща към нормалното операция. Това поведение може да се дължи на проблеми с управлението на RAM паметта на Android Lollipop, проблем, който се очаква да бъде коригиран в Android 5.1.1 Lollipop.

Оставяме ви 211 видеоклип, обясняващ как да активирате този режим на гости, в случай че обяснението не ви е ясно.

Популярна тема