Samsung ще използва 128GB модули памет

Samsung ще използва 128GB модули памет
Samsung ще използва 128GB модули памет
Anonim

Samsung ще оборудва своите телефони от среден клас със 128GB памет. Това е, което успяхме да разберем, изглежда, че корейската компания възнамерява своите модели от среден клас да оборудват модул памет с 3-битова NAND технология с капацитет от 128GB.

Този нов модул ще замени този, използван в момента въз основа на технология Universal Flash Standard 2.0. Този нов модул с голям капацитет, който Samsung възнамерява да внедри, е създаден стехнология eMMC 5.0, , но няма да замени използвания досега, защото има неизправности или проблеми, по-скоро Samsung иска да добави отличителна черта към своите мобилни телефони и е избрал отлична памет.

Какъв е смисълът от включването на тези нови модули?

Samsung очевидно се стреми да бъде компанията, която отива една крачка напред в сравнение с конкурентите си, поради което иска да предостави на своите устройства от среден клас 128 GB вътрешна памет, памет, която ще ни накара да забравим за пространството и MicroSD карти. Тези нови устройства ще могат да прехвърлят данни от 4 до 10 пъти по-бързо от модулите, които използваме в момента, което изглежда повече от висока скорост за мобилни устройства.

Тази скорост е фокусирана върху възможността за възпроизвеждане на висококачествени видеоклипове на телефона, защото, както знаете, качеството на видеото се повишава и с увеличаването на качеството се увеличава пространството които заемат видеоклиповете. Тези нови модули с технология eMMC5.1 постигат операции за четене и запис на данни до 6000 IOPS (входни и изходни операции в секунда) много голям скок в пространството в паметта.

samsung emmc
samsung emmc

Това, което не ни е много ясно, е защо Samsung реши да оборудва терминали от среден клас с тази технология, тъй като тя е предназначена главно за запис и възпроизвеждане на висококачествени видеоклипове (2K), характеристика на които огромните повечето терминали от среден клас липсват. Така че трябва да изчакаме да видим в кое устройство ще представят този нов модул памет за първи път и Samsung да ни даде демонстрация на предлаганата производителност.

Популярна тема