Включете режима за четене в Chrome за Android

Включете режима за четене в Chrome за Android
Включете режима за четене в Chrome за Android
Anonim

Ако сте от хората, които непрекъснато четат на телефона си, със сигурност ще ви е интересно да научите, че Chrome има режим на четене, който ви позволява да преглеждате текстове много по-удобно. Знаете ли как да активирате режима за четене в Google Chrome за Android?

Chrome за Android е един от най-добрите браузъри, които съм използвал досега (ако не и най-добрият) и има много експериментални и допълнителни функции, които могат да се активират с малък трик. Една такава функция е да поставите икона за режим на четене в лентата на задачите на Chrome.

Франсис Бофорт публикува в Google+ новия си проект DOM Distiller, който ви позволява да имате много добро изживяване при четене в Chrome, като премахва неподходящи файлове от страницата за четенето, което сте ще изпълните (свързани статии, връзки, реклами, видеоклипове, някои снимки и др.). За да можете да го използвате, трябва само да следвате няколко прости стъпки:

Активирайте режима за четене в Chrome за Android
Активирайте режима за четене в Chrome за Android
  • Първо трябва да отворите Chrome за Android и да въведете следното в адресната лента: chrome://flagsenable-reader-mode-toolbar-icon йени
  • Ако искате да го направите ръчно, можете също да въведете командата: chrome://flags и да търсите в наличните, докато стигнете до тази, която казва:Активиране на лентата с инструменти за режим на четене на иконата на флаг , просто трябва да щракнете върху Активиране.
  • Сега не забравяйте да излезете от Chrome (можете да го затворите, за да бъде по-ефективен и по-бърз) и влезте отново, ще забележите, че в горната дясна лента има нова икона, която ви позволява да активирате режима за четене.

В изображението можете да видите заснемане на режима на четене, както можете да видите, това е много чист режим, в който можете да се посветите само на четене на текстове без допълнително разсейване. Режимът на четене вече може да се активира чрез натискане на бутона и да се деактивира по същия начин.

Ако установите, че тази функция не ви е помогнала и искате да я деактивирате просто намерете функцията отново в опциите на Chrome, както по-горе, и щракнете върху Деактивиране. Лично аз открих, че това е интересна опция, особено когато отидем на страници, където всичко е объркано и хаотично.

Популярна тема